Тапи „МАТРИМОНИОС“ (семейства; бракове)
Tapas matrimonios
От хармоничния съюз на хамсия в саламура (аншоа) и хамсия в оцет (бокерон), които не са две различни риби, а два различни начина на приготвяне на хамсията. Възниква така наречената тапа Matrimonio, студена, лека тапа, много типична за региона, чиято консумация е широко разпространена в Мурсиа,
Вариантите на тази комбинацията поражда утвърдени тапи (мезета) за аперитив, на които се наслаждаваме предимно през летния сезон, те представляват вкусен акомпанимент на освежаваща студена бира, сервирана в един от многото барове в региона с дългогодишна традиция в приготвянето на тапас със страхотни гастрономически стойности.
Подобно на други рецепти, “Los matrimonios„ приемат някои вариации в тяхното приготвяне и е обичайно да се придружават и от други съставки, като резенчета от прясно сирене или ленти от печени червени чушки. При тази тапа, аншоата винаги се сервира върху бокерона (според експертите).
върху която е сложена „руска салата“ приготвена в испански вариант с риба тон от консерва и отгоре аншоа, или върху tostadas (малки печени филиики хляб), а също и върху различни мариновани зеленчуци, всичко е въпрос на въображение и вкус.
Ето и някои рецепти:
Класическо „Матримонио“
Продукти:
Печена, белена, червена чушка нарязана на лентички.
1 филе бокерон
1 филе аншоа
1 зелена маслина с аншоа
Подреждаме в този ред, едно върху друго и забиваме с клечка.
Втора испанска рецепта:
Роскийас с руска салата и аншоа - La marinera
Rosquillas con ensaladilla rusa
Рецепта за „руска салата“ испански вариант с риба тон. ТУК
Коментари
Публикуване на коментар