Да почистим артишока 👉 видео

 Начини на почистване на артишока

  • Ако ще го пържите, отрежете върха и външните листа. Но не отстранявайте стъблото, просто го обелете. И го нарежете на филийки.
  • Ако ще го използвате в яхния, отстранете външните листа, отрежете върховете, отстранете стъблото и нарежете на половинки, четвъртинки или осминки.
  • Ако ги готвите, резервирайте бульона, за да използвате в супи или пюрета.
  • Ако смятате да ги правите на скара или във фурната, не режете върхът и не махайте външните листа, за да запазите вътрешната влага, ще ги отстраните след приготвянето
  • Ако искате само сърцевината, следвайте стъпката по стъпка видеото по-долу.
        
 ВИДЕО 👉

Коментари