Гаспачо Андалус
Най-популярната рецепта
за гаспачо е от Андалусия, Гаспачо Андалус
Андалуската рецепта за
гаспачо е освежаваща студена супа за летните горещини приготвена със зрели домати, чушка, краставица
и зехтин.
Можем да приготвим
гаспачото предварително и да го съхраним в хладилника до косумацията, не е
препоръчително да се използва лед за охлаждане, тъй като се разводнява. Трябва
да се съхранява в добре затворен съд, за да се запазят хранителните стойности.
Гаспачо се приготвя от зеленчуци, но преобладаващият вкус е на доматите, затова от останалите продукти прибавяме по малко, само за аромат. Въпреки това вие може да прибавите по-вече или по-малко от даден продукт, според вашият вкус.
Продукти:
1 килограм зрели домати
½ зелена чушка
½ краставица
½ малка глава лук (или ¼ лук)
1 скилидка чесън
1 филия стар хляб (около
50 г)
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици оцет
3 супени лъжици зехтин
екстра върджин
1. Измиваме доматите и чушката много добре, тъй като ще ги смeлим с кожата.
2. Поставяме нарязаната чушкка, нарязания домат, обелената и нарязана краставица, чесъна и обеления и четвърт лук в чашата на блендера или кухненският робот.
3. Добавяме хляба който може да бъде нарязан и изпечен на малки кротони, запазваме няколко от тях за сервиране. Накрая прибавяме солта и оцета
4. Смиламе всичко в продължение на няколко минути, докато получим много фин крем.
5. Добавяме малко зехтин екстра върджин и отново разбиваме, докато се смелелят всички малки парченца.
6. Остава само да го приберете в хладилника и да го оставите да се охлади.
7. Разбъркайте отново преди да сервирате. Може да гарнирате с варено яйце и хлебни крутони.
Лубопитно: 👉 Съвсем скоро Видове Гаспачо и още рецепти
Коментари
Публикуване на коментар