Печено пиле с картофи
Тази рецепта се нарича “ASADO”(печено) и обикновено се приготвя с няколко вида месо, които избираме според вкуса на гостите, като например, свински врат нарязан на дебели филета, агнешка плешка с кост на порции, пилешки бутчета или филе.
Тук използвам едно пиле на порции.
Продукти:
1 пиле
6/8 средно големи картофа
*изберете картофи за печене, които не се разваряват
1 глава лук
5/6 скилидки чесън
1 домат
100 гр коняк или 200мл. Бяло вино
Шафран
Магданоз, канела на пръчка, кедрови ядки
Сол, черен пипер и зехтин
1- Накиснете шафрана в чашка с топла вода.
2-За печене използвайте тавата на фурната, полейте я със зехтин и покрийте дъното и с нарязаните лук, чесън и домат на кръгчета, поръсете с магданоз.
3- Отгоре подредете месото на порции.
4- Около тях подредете обелените и нарязани на четвъртинки или на осминки картофи.
5- Посолете и прибавете натрошената канела, кедровите ядки и черният пипер, залейте с приготвеният шафран и коняка.
6- Печете около 1 час в предварително загрята фурна на 220º.
Вижте също:
Как да направим паеля Паеля с пиле
Рецепта за Сангрия
Тук ще намерите рецепта за една чудесна пролетно - лятна торта:
Коментари
Публикуване на коментар