Как да направим "Тарта де кесо" или испански чийзкейк с боровинки без печене

Tarta de queso

Това е рецепта за един по разчупен вариант на чийзкейк, поради високите температури в Испания има доста десерти, които се приготвят без печене. Бързо и лесно, плодовете могат да бъдат съобразени със сезона, моят съвет е да си приготвим сладкото от плодове на момента.




Испанска традиционална рецепта за чийзкейк, без печене 80 грама бисквитки “Digestive”                 
40 грама бисквити тип “Oreo”               
80 грама краве масло
350 сметана
350 крема сирене или Маскарпоне
100 грама захар
За конфитюра:
200 гр. боровинки
100 грама захар
или готов конфитюр                                                                     
                                                                                                                                                                     






                                                                                     Начин на приготвяне:
Рецепта за испанският вариант на чийзкейк, с маскарпоне и малини
1. Сложете боровинките със захарта да се варят на бавен огън в продължение на 20 минути. Оставете настрана и охладете.
2 – Натрошете бисквитите на не много дребни парченца, добавете мекото масло и омесете добре.
3. Вземете няколко стъклени чаши и разпределете бисквитената смес като притискате леко на дъното. Съхранете в хладилника.
4 – Разбийте сметаната със захарта като добавяте малко по малко крема сиренето, докато сместа стане хомогенна.
5. Извадете чашите от хладилника и сипете кремa, покрийте с конфитюра и гарнирайте с пресни боровинки.

• Тази рецепта може да се превърне в десерт light, като се променят нормалните продукти, с  продукти с ниско съдържание на мазнини а захарта със стевия или друг подсладител.




Вижте също: Как да направим брауни с маскарпоне и малини


Рецепта за шоколадово брауни с малини и маскарпоне




Коментари