Как да направим брауни с маскарпоне и малини

Брауни с малини

Този десерт е много лесен за приготвяне и много вкусен, идеален за приготвяне когато очакваме гости и трябва да свършим много неща за кратко време, освен това можем да заменим плодовете с такива каквито имаме в момента и дори с плодове от сладко.

Продукти за блата:                   
Лесна рецепта за брауни с малини и маскарпоне  
       
2 яйца
100 гр брашно
80 гр кафява захар
180 гр черен шоколад
50 гр краве масло
2-та белтъка от яйцата за крема
¼ ч.л. сода
½ ч.л. бакпулвер

Продукти за крема:

500 гр. Маскарпоне
50 гр. Пудра захар
2 жълтъка
300 гр малини

Приготвяне:

Маскарпонето, захарта и 2-та жълтъка се разбъркват добре, за да има време захарта да се разтопи.

Слага се на водна баня да се разтопят шоколада, маслото и кафявата захар. Оставят се да се поохладят и после се добавят 2-те яйца.

Отделно в купа се смесват брашното, бакпулвера и содата. Към тях се прибавя шоколадовата смес.

Разбиват се двата белтъка на сняг и с леко бъркане се прибавят към шоколадовата смес. Това e сместа за блата.

Към крема се добавят малините и се разбъркват внимателно, за да не се намачкат.

Сместа за блата се разделя на две. Изсипва се в тавата едната част, залива се с крема и отгоре другата част от блата. Размера на тавата е 24х24.

Пече се на 160 градуса около 40 мин. Проверява се с клечка дали е добре опечено.

Забележка: Аз трудно разпределям блата поравно и после трудно се разстила в тавата. Бъдете търпеливи, или просто направете двойна доза блат


рецепта за брауни с малини, лесно и вкусно





Вижте също:

Как да направим "Тарта де кесо" или чийзкейк с боровинки без печене




Рецепта за испански чийзкейк, без печене, с маскарпоне и малини


Коментари