Скариди в "габардин" - темпура, панирани скариди

 CABALLITOS 

СКАРИДИ ТЕМПУРА

Днес ви предлагам една много традиционна „тапа“ от испанските барове. Скариди в габардин, наричани още "Кабаитос" в Мурсия (кончета), мисля, че ги наричат така тъйкато формата им наподобява морско конче, те са идеални за аперитив, докато чакате да дойде обяда. Приготвянето е много просто и ще намерите необходимите съставки във всеки супермаркет. Има много рецепти за приготвяне на скариди в „габардин“, така че след като изпробвах няколко, ви оставям  тази тук, която ни харесва най-много у дома. Надявам се да ви хареса и бих искала да знам какво е вашето мнение. За да направите това, просто трябва да ми пишете в коментарите под рецептата, предварително ви благодаря.

Съставки:

1 кг скариди

Темпура:

250 gr брашно

200 мл бира

1 яйце

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка бакпулвер

1/2 чаена лъжичка шафран или жълт хранителен оцветител

Олио за пържене

Начин на приготвяне

1- Обелваме скаридите. Премахваме обвивката заедно с главата, с изключение на опашката и обвивката, която е непосредствено до опашката. За да можем при панирането да ги хващаме за опашката. Другият вариант, койтоаз използвам, е да ги обеля цели, след което ги нанизвам на дървени шишчета, така е много по удобно за пържене и сервиране.

2- Приготвяме темпурата. В купа слагаме брашното, бирата, яйцето, чаената лъжичка сол, оцветителя и бакполувера.

3- Потопяваме скаридите една по една в темпурата. Уверете се , че са добре покрити със сместа, без да потапяте опашката или шишчето.

4- Изпържваме ги в обилно количество олио. Маслото трябва да е горещо, но не твърде горещо, тъй като темпурата е много деликатна и ще изгори.

5- Когато станат златистокафяви, ги отстраняваме и оставяме да се отцедят върху решетка, за да останат хрупкави.

6- Сервираме поръсени с няколко капки лимон и бира😉.

                                                                      

                                                                              



ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ РЕЦЕПТИ:
















Коментари