Тостада от хляб със спелта и водорасли уакаме, пушена сьомга, домат кумато, майонеза сирача, авокадо крем и ито тогараши

 Тапас от Хляб с водорасли и пушена сьомга

тапас

Спирам се на по-краткото заглавие защото както прочетох някъде - „Не че готвачите искат да сложат край на сервитьорите, като ги накарат да се задушат, представяйки ястие с безкрайно име“, но това вкусно предястие или тапас, си го заслужава.

Първата част от рецептата е да си приготвим хляба, по-добре от предният ден, тук ще намерите рецептата 👉 Хляб със спелта и водорасли уакаме.

След като вече сме приготвили хляба са ни необходими следните продукти“

6 филийки - Хляб със спелта и водорасли 
6 филенца - Пушена сьомга                
1 домат сорт Кумато („черен“ домат)
3 с. л. майонеза
3/4 капки Срирача чили сос
1/4 авокадо 
20 гр краве масло
Ито тогараши за декорация
Сол   
Зехтин

1. В по-дълбока чинийка наливаме около 20 мл зехтин и внимателно потапяме филийките, без да напояваме обилно. Приготвяме *тостадите като печем в загрята фурна на 200ºC докато станат златисти и придобият хрупкав вкус.
*Тостада - препечена филийка
2. През това време обелваме и настъргваме домата, запазваме.
3. Смесваме майонезата със срирача чили сос, добавете количество пикантен сос по ваш вкус.
4. Пасираме авокадото, разтопяваме и прибавяме кравето масло, като разбъркваме до получаването на лек крем.
5. Изваждаме запечените филийки намазваме на тънък пласт с овкусеният, настърган домат кумато, слагаме филенцата от сьомга, гарнираме с майонезата от сирача и авокадовият крем, декорираме с Ито тогараши.

Хляб със спелта и пушена сьомга

Тостада от хляб с водорасли и сьомга



Карпачо от пушена сьомга








Коментари