МИДИ В СОС ЕСКАБЕЧЕ

 Как да приготвим мариновани миди или миди в сос ескабече



- 250 г миди без черупка (1 кг цели)

- 100 мл оцет от бяло вино

- 150 мл зехтин

- 3 скилидки чесън

- 2 дафинови листа

- Клонка мащерка

- 2 или 3 зрънца карамфил

- 1 ч. л. сладък червен пипер

- 1/2 ч. л. Кайен на прах – лют пипер

- Сол

1. Започваме с почистване на мидите и ги приготвяме на пара, в тенджера с малко вода. Отцеждаме ги и отстраняваме черупките. Можете да използвате замразени миди, ако не разполагате с пресни.

2. В тиган затопляме зехтина и запържваме нарязания чесън.

3. Добавяме сладкия червен пипер, кайен – лют пипер, дафинов лист, карамфил и разбъркваме, запържваме докато подправките подсилят и смесят ароматите си, без да допускаме да загорят.

4. Продължаваме като добавяме оцета, изчакваме няколко минути и добавяме клонката мащерка. Отстаняваме съда от огъня.

5. Добавяме мидите към сместа, така че да са покрити и изчакваме докато изстинат.


6. Съхраняваме в добре затворен съд в хладилник. Сервираме като предястие, тапас.




Още рецепти за Тапаs:

                        СКАРИДИ В „ГАБАРДИН“ - ПАНИРАНИ СКАРИДИ


                                          Patatas a “los pobres” con huevo roto

                                                                                


                                                                              

                                                                               




Коментари