Как да приготвим мариновани миди или миди в сос ескабече
- 250 г миди без черупка (1 кг цели)
- 100 мл оцет от бяло вино
- 150 мл зехтин
- 3 скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- Клонка мащерка
- 2 или 3 зрънца карамфил
- 1 ч. л. сладък червен пипер
- 1/2 ч. л. Кайен на прах – лют пипер
- Сол
1. Започваме с почистване на мидите и ги приготвяме на пара, в тенджера с малко вода. Отцеждаме ги и отстраняваме черупките. Можете да използвате замразени миди, ако не разполагате с пресни.
2. В тиган затопляме зехтина и запържваме нарязания чесън.
3. Добавяме сладкия червен пипер, кайен – лют пипер, дафинов лист, карамфил и разбъркваме, запържваме докато подправките подсилят и смесят ароматите си, без да допускаме да загорят.
4. Продължаваме като добавяме оцета, изчакваме няколко минути и добавяме клонката мащерка. Отстаняваме съда от огъня.
5. Добавяме мидите към сместа, така че да са покрити и изчакваме докато изстинат.
6. Съхраняваме в добре затворен съд в хладилник. Сервираме като предястие, тапас.
Още рецепти за Тапаs:
СКАРИДИ В „ГАБАРДИН“ - ПАНИРАНИ СКАРИДИ
Patatas a “los pobres” con huevo roto
Коментари
Публикуване на коментар