Две рецепти -
как да си направим домашно Дулсе де Лече
Тази рецепта е идеална за любителите на традиционни вкусове и натурални съставки.
Съставки:
- 1 литър пълномаслено мляко
- 300 г захар
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. ванилия (по желание)
Инструкции:
- В голяма тенджера смесете млякото и захарта.
- Загрейте на среден огън и бъркайте, докато захарта се разтопи.
- Добавете содата и намалете огъня. Варете на слаб огън, като разбърквате, докато сместа стане гъста и златиста.
- Свалете от котлона и добавете ванилията.
Как да направим Дулсе де Лече с Кондензирано Мляко
Бърза и лесна рецепта с минимални усилия.
Необходими съставки:- 1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 мл).
Инструкции:- Поставете не отворената консерва в дълбока тенджера.
- Налейте вода, така че да покрива консервата поне с 3 пръста.
- Варете на слаб огън за 3 часа, като доливате вода, ако се изпари.
- След охлаждане отворете консервата – готовото дулсе де лече е с карамелен цвят и кремообразна текстура.
- 1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 мл).
- Поставете не отворената консерва в дълбока тенджера.
- Налейте вода, така че да покрива консервата поне с 3 пръста.
- Варете на слаб огън за 3 часа, като доливате вода, ако се изпари.
- След охлаждане отворете консервата – готовото дулсе де лече е с карамелен цвят и кремообразна текстура.
Коментари
Публикуване на коментар